Interview Janneke Hermes (Gasunie): Feedforward geeft een mooie spiegel van jezelf

Janneke Hermes (CFO bij N.V. Nederlandse Gasunie) heeft de feedforward analyse™ en het rapport ontvangen tijdens het High Performance Leadership programma, waar Muriel Schrikkema Network Director van is. Een netwerk van zo’n 30-tal senior managers die kennis en inspiratie deelt rond het thema High Performance Leiderschap. Onderdeel van het programma was ook de feedforward analyse™. Jannekes analyse werd intern door 14 collega’s ingevuld.

Positieve, open aanspreekcultuur

Feedforward interview met Janneke Hermes Gasunie

Het was Muriel die meteen duidelijk maakte dat feedforward dé manier kan zijn om een open aanspreekcultuur te promoten. Onder leiding van Muriel hebben we, kort na de netwerkbijeenkomst, een workshop georganiseerd met mijn afdeling waarbij we ook feedforward hebben toegepast. Hierbij werd de focus gelegd op continu leren beter worden met elkaar. Je geeft positieve feedback, zodat de mensen die feedback krijgen, er meer voor openstaan”.

Ook als leider haal je veel uit een feedforward analyse. Je bent er beter toe in staat om teamleden effectief te coachen. Je maakt niet alleen het team hechter, ook schep je vertrouwen.

Feedforward als onderdeel van de performance cyclus / beoordelingsgesprekken

De veelzijdigheid van de feedforward analyse blijkt uit het feit dat Janneke Hermes de analyse ook wil toepassen op de functioneringsgesprekken. Via feedforward wil ze ervoor zorgen dat alle teamleden zich optimaal kunnen ontwikkelen. “Nu wordt er nog te veel gehamerd op wat er niet goed gaat. Dat kan in de toekomst zeker stukken beter. Zelf vind ik het een ideale methode om constant beter te kunnen samenwerken met teamleden. Ook als High Performance medewerker heb je er alle belang bij om je kwaliteiten te kennen. Het grappige is dat bij mij het algemene beeld wel grotendeels overeenkomt met de resultaten van de analyse. En wat nog mooier is: geen enkele kwaliteit werd niet aangevinkt. Met andere woorden: je laat alles wel zien, alleen komen sommige kwaliteiten iets sterker tot uiting dan andere. Je minder aanwezige kwaliteiten kan je verder ontwikkelen door er vaker mee aan de slag te gaan. Je geeft jezelf als het ware voldoende uitdagingen om je onderbelichte kanten verder te ontwikkelen en explicieter te tonen”.

Lees het gehele interview met Janneke op de website van Direction (klik hier)!

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Blick
Merem
Heineken
kl logo
hands on informatie management
Allerzorg
Nederlandse Gasunie
SVB