Positieve feedback (feedforward)

Wat is de betekenis van positieve feedback? Hoe werkt de 360 graden feedforward analyse™? Waarom is positieve feedback (of feedforward) beter?

Positieve feedback heeft veel voordelen:

  • Effectiever samenwerken
  • Een positieve aanspreekcultuur creëren
  • Succesvolle en diverse teams samenstellen
  • Het volledige potentieel in uw organisatie benutten

Kortom: Beter presteren!

Positieve feedback is daarbij van het grootste belang.  Maar wat u ook probeert. Het feedback geven en ontvangen blijft moeilijk. Hoe dat komt? Onderzoeken naar de werking van onze hersenen laten zien dat wij mensen maar moeilijk om kunnen gaan met feedback. Feedback stimuleert geen groei en verbetering. Het heeft vaak een averechts effect. STOP daarom met feedback. En ga net als veel andere organisaties aan de slag met de ‘breinvriendelijke’ positieve feedback tool: feedforward.

Hoe het werkt?

Heel eenvoudig. Feedforward laat zien in welke leiderschap- en management kwaliteiten u uitblinkt. Maar ook wat de kwaliteiten zijn binnen een team, afdeling of organisatie. Waar mensen elkaar aanvullen en welke kwaliteiten minder aanwezig zijn.
Positieve feedback werkt niet met cijfers. Nee we kiezen de kwaliteiten die mensen wél hebben.

Dit maakt het leuker, betrouwbaarder en sneller. U ontvangt de kwaliteiten in een heldere rapportage. Het stimuleert verbetering. Het creëert een positieve aanspreekcultuur. Verbetert de onderlinge samenwerking. En helpt u om meer succesvolle en diverse teams samen te stellen!

Kortom deze positieve feedback tool is:

  • snel en eenvoudig in te zetten.
  • positief gebracht en groei georiënteerd.
  • wetenschappelijk gevalideerd.
  • beschikbaar in het Nederlands en Engels.

U kunt de feedforward analyse™ zelf intern in uw organisatie inzetten of als trainer / coach bij uw klanten gebruiken.
Download de brochure op onze website of neem contact met ons op voor vragen. We helpen u en uw team of organisatie graag verder.

Pwc
St Jansdal
Blick
Xerox
WonenBreburg
Liandon