Sylvia The-McArthur, Manager L&D ‎Wageningen University & Research: feedforward draagt bij aan effectief leiderschap

Na de feedforward cases van Gasunie en Hands On, Information Management nu het interview met Sylvia The-McArthur, Manager Learning & Development ‎Wageningen University & Research : feedforward draagt bij aan effectief leiderschap.

“Als manager Learning and Development was mijn wens om feedforward in te zetten voor een talentenprogramma, waarbij ik de talenten van collega’s wou benadrukken. Het zelf eerst uittesten wat de feedforward analyse precies is en hoe het wordt toegepast is dan een vereiste. Ik heb de feedforward analyse gedaan en na de rapportage een terugkoppelgesprek gehad met Muriel Schrikkema. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het een effectief en nuttig instrument is. Ik heb dan ook niet geaarzeld om het als onderdeel aan te bieden van het leiderschapsprogramma voor de jonge talenten”.Sylvia The-McArthur - feedforward draagt bij aan effectief leiderschap

Nuttige bijdrage tot effectief leiderschap

Vooral de positieve instelling als basis van het hele proces sprak Sylvia The het meest aan toen ze met feedforward in contact kwam. “Het draait niet zozeer om wat je wel of niet kunt, maar wel om wat je laat zien en hoe je dat verder kan ontwikkelen. Je selecteert eerst zelf je kwaliteiten en kan daarna verschillende mensen om je heen jouw kwaliteiten laten selecteren. Dat kunnen mensen zijn uit je privéomgeving, maar ook uit de zakelijke wereld of leidinggevenden. Het is echt 360 graden feedforward. Zodra zij mijn kwaliteiten hebben geselecteerd, krijg je zichtbaar gedrag. Je krijgt, met andere woorden, een concreet beeld. Hoe zie ik mezelf? Ken ik mezelf wel goed genoeg? En hoe kom ik over ten opzichte van anderen? Bovendien is het empirisch bewezen: feedforward draagt bij aan effectief leiderschap”…

Lees het gehele interview over hoe feedforward bijdraagt aan effectief leiderschap op de website van Direction!

Klik hier voor de top 10 kwaliteiten van leidinggevenden

Wil je meer informatie over de feedforward analyse, workshop of coaching? Neem dan contact op met Marco Schreurs: schreurs@dir.nl / T. 035 – 603 79 79!

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Actor
Eigen Haard
RVO
Heineken
Blick
Bureau Raad voor de Rechtspraak
ABN Amro
Bouter Group