validatie management- en leiderschapskwaliteiten – eigen score

Hartelijk dank voor het invullen van uw persoonlijke score!

Kopieer onderstaande e-mail, pas deze aan en stuur deze door naar zoveel mogelijk medewerkers, collega leidinggevenden en uw leidinggevende. Ook kunt u de link doorsturen naar zakelijke relaties waarmee u veel samenwerkt. LET OP: in totaal zijn minimaal vijf respondenten noodzakelijk.


Voorbeeld e-mail:

Beste …,

Ik doe mee aan het wereldwijde onderzoek naar de essentiële kwaliteiten die een leidinggevende moet bezitten en gebruiken om daadwerkelijk bij te dragen aan het creëren en in stand ouden van een High Performance Organisatie.

Graag wil ik je uitnodigen om via deze link een online vragenlijst in te vullen over mijn kwaliteiten en de kwaliteiten van mijn afdeling: https://q.mwm2.nl/DZihah6ZxkqzP5KyISOz6Q

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 – 20 minuten. Uiteraard blijven jouw antwoorden voor mij anoniem en worden deze alleen gebruikt voor de wetenschappelijke validatie.

Als dank voor je deelname ontvang je na het afronden van de vragenlijst o.a. twee eBoeken (Een High Performance Organisatie…Wat is dat? en Succes in Managing Diversity – The most important diversity lessons for leaders who want to build High Performance Teams).

Alvast grote dank voor het invullen!

Hartelijke groet,


Als dank voor uw deelname

In ruil voor uw deelname ontvangt u als eerste een exemplaar van het onderzoeksrapport.
Daarnaast kunt u hieronder (door te klikken op de link) twee eBoeken downloaden (PDF):

  1. Een High Performance Organisatie…Wat is dat? (21 MB)
  2. Succes in Managing Diversity – The most important diversity lessons for leaders who want to build High Performance Teams. (3MB)

Tot slot ontvangt u 50% (€ 250,-) korting op een individuele feedforward analyse™ inclusief persoonlijke terugkoppeling door feedforward expert (op ons kantoor in Hilversum of via Skype): https://feedforwardanalyse.nl/feedforward-analyse/.

U ontvangt dan:

Is dit voor u interessant? Of wilt u meer weten over de feedforward analyse™ voor individuen, teams of een hele organisatie, neemt u dan contact op met Marco Schreurs (info@feedforwardanalysis.com). 

Feedforward is voor mij een bevestiging van hoe ik in elkaar zit en acteer en geeft inzicht in hoe ik mijn kwaliteiten nog effectiever kan inzetten.

Annie Oude Hengel

Manager Sales Support Heineken

Als teammanager bij de RVO probeer ik feedforward altijd en overal toe te passen. Ik ben ervan overtuigd dat, op die manier, de boodschap altijd veel beter overkomt. Mensen luisteren beter, ze zijn gemotiveerder en willen er ook iets aan doen.

Suzanne Verboon

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien. Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!

Renée-Andrée Koornstra

Head FOM Central Personnel FOM

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Vesteda
Merem
Tabijn
RVO
Actor
NWO
Pwc
Nederlandse Gasunie