High Performance Team of Organisatie ambities

In iedere sector zijn er organisaties die langdurig beter presteren dan vergelijkbare organisaties. High Performance Organisaties (HPO’s) noemen we die. Een HPO is een inspirerende, motiverende en uitdagende organisatie om bij te werken, samen mee te werken en om klant van te zijn. Deze organisaties presteren niet beter omdat ze hogere salarissen betalen of vanwege een nieuw ingevoerd ICT-systeem. UitHigh Performance Teams en Organisaties wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van honderden organisaties over de hele wereld blijkt dat HPO’s excellent presteren op vijf pijlers:

  1. Kwaliteit van Management
  2. Kwaliteit van Medewerkers
  3. Openheid & Actiegerichtheid
  4. Langetermijngerichtheid
  5. Continue Verbetering & Vernieuwing

Daarom kiezen veel organisaties, met de ambitie een HPO te worden, voor het inzetten van de feedforward analyse™. De leiderschap- en managementkwaliteiten zijn gevalideerd en de opzet is positief en groei georiënteerd. Op basis van de feedforward analyse™ bouwen zij via de twee pijlers van High Performance: sterke managers en enthousiaste veerkrachtige medewerkers aan de overige drie pijlers: open- en actiegerichtheid, langetermijngerichtheid en continue verbetering en vernieuwing.

“Snel, zeer gebruikersvriendelijk.
Het voelt als een warm bad en het mooiste is dat er iets uitkomt waarvan je weet en voelt dat je aan moet werken wil je verder komen.”
BAS OUDE ELBERINK – Directeur Nederlandse Internisten Vereniging

Niet iedere organisatie is een High Performance Organisatie. Toch zijn er binnen deze organisaties vaak wel teams of afdelingen die beter presteren dan gemiddeld. Ook teams en afdelingen met de ambitie een High Performance Team te worden gebruiken de feedforward analyse™ om ontwikkeling beter te focussen en prestaties te verbeteren.

De wetenschappelijke validatie van de management- en leiderschapskwaliteiten wordt wereldwijd uitgevoerd binnen allerlei soorten teams, afdelingen en organisaties. Voorbeelden van individuen, teams en organisaties die de feedforward analyse™ toepassen zijn:

“Enorme bron van informatie; wat een rijk instrument.
Met de resultaten kan ik dieper, omdat het open en positief wordt gepresenteerd en niet platgeslagen of dwingend in de trant van ‘gij zult…’”
LUCETTE TEURLINGS – beleidsmedewerker Directie HR Universiteit Utrecht

Meer weten? We helpen u graag verder!

Eigenlijk ontwikkelt feedforward je niet alleen als leider, maar ook als mens. Muriel heeft me daar prima bij geholpen. Ze is open, luistert goed en heeft een heel rustige aanpak.

Maurice van Muiden

Bedrijfsleider Casino Diamond Palace

We hebben feedforward ingezet omdat als wij bij onze leerlingen de kwaliteiten willen benadrukken. En omdat het belangrijk is om ook de kwaliteiten van de leerkrachten te benadrukken.

Caroline Versprille

Directeur - SBO de Bouwsteen en Bouwsteen Expertise

Ook als leider haal je veel uit een feedforward analyse. Je bent er beter toe in staat om teamleden effectief te coachen. Je maakt niet alleen het team hechter, ook schep je vertrouwen.

Janneke Hermes

CFO - Gasunie

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Heineken
RVO
Vesteda
hands on informatie management
St Jansdal
RAVO
Bureau Raad voor de Rechtspraak
Actor