Podcast serie: feedforward in Leiderschap – juist nu!

Samen positief met elkaar steeds beter leren worden in het realiseren van gemeenschappelijke doelen, een visie of inspirerende ambitie. Juist in onzekere tijden is dat van groot belang voor de continuïteit, groei en ontwikkeling van je mensen, team en organisatie.

In deze podcast serie legt Muriel Schrikkema uit wat belangrijk is voor een positieve en duurzame continuering van je team of organisatie.

In podcast 1 gaan we in op wat organisaties als fundament nodig hebben om echt optimaal te kunnen blijven samenwerken aan gemeenschappelijke resultaten. Hoe stevig is de grond onder jouw voeten, leidinggevende?

Daarnaast is het belangrijk gedurende het samenwerken en leren drie aandachtspunten steeds centraal te blijven stellen en bespreekbaar te blijven maken met je teamleden: Visie (podcast 2), Commitment (podcast 3) en Actie (podcast 4). Daarvoor heb je met elkaar verschillende kwaliteiten te benutten.

Hoe de verschillende kwaliteiten te benutten? Dat vraagt allereerst om inzicht in de kwaliteiten waarmee iedereen bijdraagt vanuit zijn/haar rol of functie. En hoe je deze kwaliteiten optimaal kan benutten. In podcast 5 bespreken we hoe je kwaliteiten van managers en medewerkers inzichtelijk maakt en deze op een positieve feedforward manier kan gebruiken voor persoonlijke groei- en ontwikkeling.

Zonder Visie, beweeg je hard en snel, maar ieder een andere kant uit.
Zonder Commitment beweeg je een bepaalde kant uit, maar houd je het niet vol op de lange termijn.
Zonder Actie maak je prachtige plannen, maar gebeurt er vervolgens niks mee.

Juist in onzekere tijden is het belangrijk om deze positieve focus met elkaar te houden.

Heb je vragen? Of wil je meer weten over onze aanpak?
Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs.

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
COC Nederland
Heineken
ABN Amro
Blick
Aventus
St Jansdal
Nederlandse Gasunie
Pwc