persoonlijke ontwikkeling

Ambities waarmaken door optimaal gebruik te maken van je kwaliteiten

Klik-hier-voor-Feedforward-in-Leiderschap

Sinds december 1999 ondersteunen we leidinggevenden en medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bij het de ontwikkeling van de feedforward software was persoonlijke ontwikkeling en groei dan ook ons eerste doel. De feedforward analyse™ moest bijdrage aan echt leren en ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers. Volgens onze relaties zijn we daar volledig in geslaagd. Later ontdekte wij en onze gecertificeerde partners dat de tool ook uitstekend geschikt is voor de ontwikkeling van je team of organisatie.

Meer weten? Neem contact op!

Hieronder enkele voorbeelden

persoonlijke (e-)coaching

Jezelf ontwikkelen begint met één of meerdere vragen. Dit kunnen vraagstukken zijn over balans werk-privé, zichtbaarheid/positioneren, bedrijfspolitieke vraagstukken, effectiever samenwerken en netwerken. Ook identiteitsvragen komen aan de orde zoals:

“Wat mij vooral heeft geholpen, is het feit dat ik opnieuw kon beseffen welke kwaliteiten anderen in mij herkennen en waarderen. Dat was voor mij dat extra duwtje in de rug dat ik nodig had. Het gaf me de moed om vanuit mijn eigen kracht invulling te geven aan mijn verantwoordelijkheden.

Joachim Berkenbosch, Managing Master Black Belt bij Royal FloraHolland
Lees verder

individuele trainingen

Tijdens veel van onze programma’s maken we gebruik van de kracht van de analyse en rapportage. Enkele trainingen waarbij de feedforward analyse™ wordt ingezet zijn:


feedforward certificering

Honderden managers en medewerkers binnen profit-, non-profit en overheidsorganisaties hebben inmiddels de kracht van de feedforward analyse™ ervaren.

Om iedereen de kracht van feedforward te laten ervaren en individuele ontwikkeling verder vorm te geven zijn wij een certificeringstraject gestart voor interne en externe coaches, trainers en HR-professionals. Toegankelijk voor iedereen die op basis van feedforward het beste uit managers en medewerkers wil halen, die de onderlinge samenwerking wil verbeteren en feedforward-gesprekken (i.p.v. beoordelingsgesprekken) wil voeren.

Lees verder

“We durven elkaar nu ook aan te spreken op zaken. En wanneer er bij een teammeeting lastige punten ter discussie staan, kunnen we die ook benoemen.”

Marieke Visser – Teamleider

Het was Muriel die meteen duidelijk maakte dat feedforward dé manier kan zijn om een open aanspreekcultuur te promoten. Onder leiding van Muriel hebben we, kort na de netwerkbijeenkomst, een workshop georganiseerd met mijn afdeling waarbij we ook feedforward hebben toegepast. Hierbij werd de focus gelegd op continu leren beter worden met elkaar. Je geeft positieve feedback, zodat de mensen die feedback krijgen, er meer voor openstaan”.

Janneke Hermes – CFO Nederlandse Gasunie

“Ik heb mijn coaching gesprekken met Muriel als zeer leerzaam ervaren. Groot compliment hoe aandachtig zij luistert en mij heeft geholpen om me verder te ontwikkelen als leider.”

Maurice van Muiden – Bedrijfsleider Casino Diamond Palace

“Het grote effect van intervisie heeft de deelnemers positief verrast. De intervisiebijeenkomsten worden door hen als inspirerend, heel waardevol en diepgaand ervaren. Andere reacties zijn: heel goed begeleid en heel leerzaam. Muriel houdt de teugels in handen bij het blijven hanteren van het intervisiemodel, dat is heel prettig. Ook als je geen casus inbrengt leer je veel.”

Lucette Teurlings – beleidsmedewerker Talentontwikkeling Universiteit Utrecht

Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien. Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!

Renée-Andrée Koornstra

Head FOM Central Personnel FOM

Het is heel prettig om op deze manier naar jezelf en anderen te kijken. Ik heb nu een betere indruk van het ontwikkelpotentieel van mijn afdeling.

Karin van der Ploeg

Manager Liandon - Team Strategisch Omgevingsmanagement

Als teammanager bij de RVO probeer ik feedforward altijd en overal toe te passen. Ik ben ervan overtuigd dat, op die manier, de boodschap altijd veel beter overkomt. Mensen luisteren beter, ze zijn gemotiveerder en willen er ook iets aan doen.

Suzanne Verboon

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
SVB
Merem
Human Total Care
Ten Brinke
Pwc
Nederlandse Gasunie
Aventus
Bouter Group