persoonlijke ontwikkeling

Ambities waarmaken door optimaal gebruik te maken van je kwaliteiten

persoonlijke ontwikkeling op basis van feedforward

Sinds december 1999 ondersteunen we leidinggevenden en medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bij het de ontwikkeling van de feedforward software was persoonlijke ontwikkeling en groei dan ook ons eerste doel. De feedforward analyse™ moest bijdrage aan echt leren en ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers. Volgens onze relaties zijn we daar volledig in geslaagd. Later ontdekte wij en onze gecertificeerde partners dat de tool ook uitstekend geschikt is voor de ontwikkeling van je team of organisatie.

Meer weten? Neem contact op!

Hieronder enkele voorbeelden:

individuele coaching door Muriel Schrikkema

persoonlijke (e-)coaching

Jezelf ontwikkelen begint met één of meerdere vragen. Dit kunnen vraagstukken zijn over balans werk-privé, zichtbaarheid/positioneren, bedrijfspolitieke vraagstukken, effectiever samenwerken en netwerken. Ook identiteitsvragen komen aan de orde zoals:

  • Wie ben ik?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Wat zijn mijn waarden en ambities?
  • Wat wordt mijn volgende stap?
  • Wat zijn aspecten in mijn persoonlijkheid die me verder helpen, maar me ook belemmeren? En hoe kan ik daar mee omgaan?

“Wat mij vooral heeft geholpen, is het feit dat ik opnieuw kon beseffen welke kwaliteiten anderen in mij herkennen en waarderen. Dat was voor mij dat extra duwtje in de rug dat ik nodig had. Het gaf me de moed om vanuit mijn eigen kracht invulling te geven aan mijn verantwoordelijkheden.

Joachim Berkenbosch, Managing Master Black Belt bij Royal FloraHolland


feedforward tijdens individuele trainingen

individuele trainingen

Tijdens veel van onze programma’s maken we gebruik van de kracht van de analyse en rapportage.

Enkele trainingen waarbij de feedforward analyse™ wordt ingezet zijn:


feedforward certificering

feedforward certificering

Honderden managers en medewerkers binnen profit-, non-profit en overheidsorganisaties hebben inmiddels de kracht van de feedforward analyse™ ervaren.

Om iedereen de kracht van feedforward te laten ervaren en individuele ontwikkeling verder vorm te geven zijn wij een certificeringstraject gestart voor interne en externe coaches, trainers en HR-professionals. Toegankelijk voor iedereen die op basis van feedforward het beste uit managers en medewerkers wil halen, die de onderlinge samenwerking wil verbeteren en feedforward-gesprekken (i.p.v. beoordelingsgesprekken) wil voeren.

Meer weten? Neem contact op!

“We durven elkaar nu ook aan te spreken op zaken. En wanneer er bij een teammeeting lastige punten ter discussie staan, kunnen we die ook benoemen.”
Marieke Visser – Teamleider

Het was Muriel die meteen duidelijk maakte dat feedforward dé manier kan zijn om een open aanspreekcultuur te promoten. Onder leiding van Muriel hebben we, kort na de netwerkbijeenkomst, een workshop georganiseerd met mijn afdeling waarbij we ook feedforward hebben toegepast. Hierbij werd de focus gelegd op continu leren beter worden met elkaar. Je geeft positieve feedback, zodat de mensen die feedback krijgen, er meer voor openstaan”.
Janneke Hermes – CFO Nederlandse Gasunie

“Ik heb mijn coaching gesprekken met Muriel als zeer leerzaam ervaren. Groot compliment hoe aandachtig zij luistert en mij heeft geholpen om me verder te ontwikkelen als leider.”
Maurice van Muiden – Bedrijfsleider Casino Diamond Palace

“Het grote effect van intervisie heeft de deelnemers positief verrast. De intervisiebijeenkomsten worden door hen als inspirerend, heel waardevol en diepgaand ervaren. Andere reacties zijn: heel goed begeleid en heel leerzaam. Muriel houdt de teugels in handen bij het blijven hanteren van het intervisiemodel, dat is heel prettig. Ook als je geen casus inbrengt leer je veel.”
Lucette Teurlings – beleidsmedewerker Talentontwikkeling Universiteit Utrecht

Als mensen in staat zijn te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten, gaan ze vanzelf aan hun verbeterpunten werken.


Caroline Versprille

Directeur - SBO de Bouwsteen en Bouwsteen Expertise

We richten ons nu op een gemeenschappelijk doel. Waarom doen we iets? En vanuit dat gemeenschappelijke doel gaan we kijken wat er nodig is. Wat het meest impact heeft. En welke kwaliteiten we hiervoor het meest nodig hebben.


Hetty Birkhoff

RTL Nederland

De training over effectief omgaan met laag- en hoogpresteerders heeft alleen maar voordelen. Zeker vandaag. Er is een hoge werkdruk. Je werkt vaak met minder mensen, maar er moet wel meer gebeuren.


Anja Bon

Beheerder Kasteel Groeneveld – Staatsbosbeheer

NWO
St Jansdal
SVB
ABN Amro
Heineken
hands on informatie management
RAVO
Merem