feedforward analyse

voordelen

De feedforward analyse™ is een 360° feedback assessment waarmee je jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten kan achterhalen. Je krijgt inzicht in 48 gevalideerde kwaliteiten die bijdragen aan het succes van je eigen functie/rol, je team en organisatie. Welke kwaliteiten zet je volgens jezelf en je omgeving in. We richten ons in de feedforward rapportage op de ‘top 10’-kwaliteiten die jij veelvuldig inzet en benut. Voor de verbetersuggestie(s) (en hoe kun je nog beter leiding geven) richten we ons op de kwaliteiten die je wel degelijk al laat zien, maar mogelijk minder zichtbaar of frequent. We proberen dus niet van een 4 een 6 te maken, maar gaan op zoek naar de kwaliteiten die wel degelijk gezien worden en die mogelijk nog meer of zichtbaarder ingezet mogen worden. Om te verbeteren focussen we ons naast de top 10, daarom vooral op de kwaliteiten die daar net onder zitten. De kwaliteiten die niet of nauwelijks worden gezien, de onderste 10, vergeten we. We benutten dus wat er al wel is!

In een her-meting (meestal na 1 jaar) zien we bij deelnemers aan de feedforward analyse™ een verschuiving in de kwaliteiten die ze regelmatig inzetten. Kwaliteiten die belangrijk zijn voor de eigen functie of taak, maar eerder niet in de top 10 stonden, worden meer gezien.
En dit geldt niet alleen voor jou. Ook je teamleden hebben diverse kwaliteiten die ze al zichtbaar inzetten en minder zichtbaar. Je onthoudt je team dus veel door mogelijk nog te weinig zicht te hebben op wat al goed wordt ingezet en welke kwaliteiten nog beter mogen worden benut door een ieder.

Enkele voordelen van de breinvriendelijke 360 graden feedforward analyse™:

 • Breinvriendelijk; zet daadwerkelijk aan tot leren!
  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat feedback door onze hersenen niet goed kan worden verwerkt. De feedforward analyse™ laat zien met welke kwaliteiten iemand bijdraagt aan het succes van de afdeling en organisatie. Daarnaast wordt zichtbaar hoe de deelnemer nog meer kwaliteiten kan inzetten voor een effectiever resultaat.
 • Wetenschappelijk gevalideerde management- en leiderschapskwaliteiten
  Gebaseerd op grootschalig wetenschappelijk- en praktijkonderzoek door dr. André A. de Waal MBA naar de kwaliteiten van excellente managers en leiders. U weet dus zeker dat werken aan en met de gemeten kwaliteiten echt bouwt aan een High Performance Individu Team en Organisatie.
 • Leuk en veilig om feedforward te geven
  Het invullen van de online feedforward analyse™ duurt gemiddeld 8 minuten. De respondenten geven geen cijfers, maar selecteren op positieve kwaliteiten. Dit maakt het veilig en leuk om in te vullen en geeft betrouwbaarder resultaten. De respondenten bepalen zelf of hun feedforward meegenomen wordt in de rapportage, wanneer zijn/haar categorie (medewerkers, leidinggevenden, etc.) slechts één respondent telt.
 • Geschikt voor managers en medewerkers
  De wetenschappelijk gevalideerde kwaliteiten zijn van toepassing op excellente managers en leiders. Daarnaast wordt de feedforward analyse™ door veel organisaties ingezet voor niet-leidinggevenden. Dit om de potentie van een medewerker inzichtelijk te maken, de positieve dialoog met elkaar aan te gaan en de diversiteit in bijvoorbeeld (project)teams te meten.
 • Individu, Team en/of Organisatie
  De feedforward analyse™ is volledig flexibel in te richten: afdelingen kunnen worden samengevoegd, individuele- en groepsrapportages kunnen worden samengesteld en nieuwe collega’s kunnen worden toegevoegd. Leg de kwaliteiten van een deelnemer naast die van teamleden, leer collega’s meer op hun kracht te betrekken en maak de diversiteit aan kwaliteiten bespreekbaar.
 • Uitdagende inzichten
  De rapportage maakt duidelijk welke management- en leiderschapskwaliteiten met nadruk worden gezien bij de kandidaat. Daarnaast krijgt de kandidaat inzicht in de verdeling tussen in hoeverre dit management- en leiderschapskwaliteiten zijn; harde en zachte kwaliteiten en individuele en relationele kwaliteiten. Uiteraard zijn deze verdelingen ook op team- of organisatieniveau inzichtelijk gemaakt.
 • Stimulerende feedforward rapportage
  Heldere, actiegerichte en gebruiksvriendelijke rapportage van de belangrijkste leiderschap- en managementkwaliteiten. De rapportage sluit aan op de (toekomstige) functie/taak/rol van de deelnemer. De groepsrapportage (groep of individu versus groep) maakt duidelijk waar mensen elkaar aanvullen, welke kwaliteiten minder worden ingezet en hoe men zijn/haar eigen kwaliteiten nog beter kan inzetten. Ook ondersteunt dit een duidelijke(r) positionering van het team.
 • Zet aan tot leren en actie
  Feedback instrumenten zijn zelden effectief, omdat een goede uitleg bij de rapportage ontbreekt. De feedforward rapportage geeft inzicht, maar zet ook aan tot actie. Alle kwaliteiten zijn gedefinieerd middels een concrete gedragsbeschrijving. Indien gewenst helpen onze gecertificeerde partners met het analyseren en bespreken van de resultaten en het opzetten van een actieplan.
 • Gebruiksvriendelijke en veilige software
  Een feedforward analyse™ kan snel en efficiënt worden aangemaakt (geen limiet in aantal respondenten), uitnodigingen en updates gaan automatisch en alle resultaten worden opgeslagen op beveiligde servers. Gegevens worden na 12 maanden (volgens AVG richtlijnen) verwijderd uit onze software (klik hier voor onze privacy statement). De rapportage kunt u bij minimaal vijf respondenten direct downloaden. Klik hier voor enkele uitlegvideo’s.
 • Schaalbaar tot 360° feedforward
  Bepaal zelf de reikwijdte van de feedforward. De analyse kan tot 360 graden worden ingezet: collega’s verschillende niveaus en externe relaties, zoals klanten, samenwerkingspartners en privé relaties.
 • Meertalig
  De feedforward analyse™ en rapportage is momenteel beschikbaar in het Nederlands en Engels. De respondenten kunnen kiezen in welke taal ze de feedforward analyse™ invullen. Daarna kan de rapportage in het Nederlands of Engels worden opgemaakt. Wilt u de feedforward analyse™ graag in een andere taal inzetten? Laat het ons weten!

Extra voordelen voor gecertificeerde feedforward professionals

 • Heldere en eerlijke prijs
  Eerlijke en transparante prijs, met 50% korting voor gecertificeerde partner op de feedforward analyses en rapportages. Facturatie vindt aan het eind van een kwartaal plaats en alleen over afgeronde feedforward analyses™. Groepsrapportages (selecties van teams of een hele organisatie) zijn onbeperkt te downloaden en hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
 • Korte en inspirerende opleiding tot gecertificeerd feedforward professional
  De opleiding tot gecertificeerd feedforward professional bestaat uit drie delen. Na afloop kan je zelfstandig met de feedforward analyse™ software werken en de resultaten gebruiken in coaching, training, leiderschapstrajecten en verbetertrajecten en hiermee bijdragen aan het positief verbeteren van individuen, teams en organisaties.
 • De feedforward analyse™ is concreter dan veel andere 360° assessments en drijfveren testen, positief opzet, ontwikkelingsgericht en geeft concrete handvatten ter verbetering en ontwikkeling.
 • Als gecertificeerd feedforward professional kan je zelfstandig aan de slag met individuele en groepsresultaten.
 • Je onderscheidt jezelf met een uniek tool om op basis van kwaliteiten écht te werken aan verbetering (afhankelijk van de gekozen meetlat).
 • Je wordt tevens feedforward licentiehouder (1e jaar gratis, daarna €375,- per jaar).
 • Na de certificering ontvang je op elke individuele feedforward analyse™ een korting van 50% (= € 100,-).
 • Je ontvangt tijdens het traject vijf (5) gratis feedforward analyses t.w.v. €500,-.
 • Het aanmaken van groepsrapportages is kosteloos.
 • Geen maximum aan het aantal respondenten per deelnemer.
 • Alle bedragen vrijgesteld van btw.
 • Ondersteuning (telefonisch en video’s) indien noodzakelijk.
 • Toegang tot netwerk van gecertificeerde feedforward professionals.
 • Certificaat, certificeringslogo voor op website, LinkedIn, etc.
 • Kosteloos telefonische consultatie met Muriel Schrikkema wanneer je twijfelt over de analyse van specifieke profielen.
Meer weten? We horen het graag!

onze diensten

 
 

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
WonenBreburg
Ten Brinke
Allerzorg
Merem
Wageningen University & Research
Nederlandse Gasunie
RTL Nederland
Blick