Gemeente Maastricht: feedforward analyse is het ideale tool bij de ontwikkeling van een nieuw team.
Na de cases van Gasunie (performance cyclus), Hands On, Information Management (persoonlijke- en teamontwikkeling) en Wageningen UR (leiderschapsontwikkeling) nu een nieuwe feedforward case.
Als Algemeen Directeur Sociaal bij Gemeente Maastricht is Roel Kramer vertrouwd met de ontwikkeling en begeleiding van verschillende groepen. “Ik heb altijd gebruikgemaakt van verschillende trainingen die te maken hadden met feedback of 360° tools als manieren om met elkaar in gesprek te komen. Zowel in mijn leidinggevende als adviserende rol. Zo ken ik de High Performance-aanpak maar al te goed. Toch is de feedforward analyse™ enigszins anders: in die zin dat er gefocust wordt op verschillende manieren om de sterktes meer naar voren te brengen. Bij feedforward gaat het niet zozeer om feedback of om verschillende types en karakters van personen, maar eerder om ieders persoonlijke kwaliteiten”.
Ideale tool bij de ontwikkeling van een nieuw team
“De gemeentelijke overheid van vandaag is niet meer dezelfde als die van pakweg 10 jaar geleden. We hebben een andere rol in de samenleving. Daarbij komt dat ons team uit veel nieuwe mensen bestaat. Zelf ben ik ook pas 2 jaar hier aan de slag. Binnen ons team zijn maar 3 mensen die binnen de gemeente Maastricht meer dan 3 jaar ervaring hebben. De anderen zijn er pas later bijgekomen, hoewel ze zelf ook genoeg kennis en ervaring hebben uiteraard. Maar het feit dat het zo’n nieuw team is in combinatie met een nieuwe werkwijze en een veranderende omgeving vroeg uiteraard wel om een andere aanpak. Daarom hebben we bewust voor feedforward gekozen. We hadden nood aan vertrouwen en een stevige basis om op verder te bouwen”…
Lees de gehele case op onze Direction website.