Feedforward ontwikkelgesprekken bij ROC Nijmegen

ROC Nijmegen heeft een verbeterde gesprekscyclus ingevoerd om een dynamische leeromgeving te creëren waar continue groei en ontwikkeling centraal staan. Deze gesprekscyclus, ontwikkeld met de hulp van Muriel Schrikkema van Direction, bevordert positieve interacties door middel van feedforward ontwikkelgesprekken. Robert Wouterse, HRD-adviseur Leren & Ontwikkelen, benadrukt dat voortdurende ontwikkeling een cruciale waarde is binnen zowel het onderwijs als de interne organisatiecultuur van ROC Nijmegen.Feedforward ontwikkelgesprekken bij ROC Nijmegen

Trainingen feedforward ontwikkelgesprekken voor managers en medewerkers

De eerdere gesprekscyclus was voornamelijk beoordelend en bood weinig ruimte voor nuance, wat soms ongemak veroorzaakte bij medewerkers en managers. De nieuwe aanpak ziet elke medewerker als een waardevolle deelnemer aan het leerproces. Specifieke trainingen voor managers zijn opgezet om hen te leren hoe ze effectieve ontwikkelingsgesprekken kunnen voeren. Deze trainingen omvatten vaardigheden zoals het geven en ontvangen van feedforward, het coachen van medewerkers op basis van hun persoonlijke ambities, en het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gestimuleerd voelen.

Naast de trainingen voor managers is er ook een video voor medewerkers ontwikkeld. Deze video, die veel bekeken wordt binnen de ROC Academie, biedt praktische voorbeelden en inspireert medewerkers om actief deel te nemen aan ontwikkelingsgesprekken. Het behandelt onderwerpen zoals het bespreekbaar maken van ambities, het opbouwen van vertrouwen met leidinggevenden, en het effectief communiceren van hun eigen perspectieven.

De initiatieven rondom de verbeterde gesprekscyclus hebben niet alleen de gespreksvaardigheden verbeterd, maar ook het zelfvertrouwen van zowel managers als medewerkers vergroot. Deze gesprekscyclus helpt medewerkers om uitdagingen aan te gaan en zich continu te ontwikkelen, wat bijdraagt aan een cultuur van groei en wederzijds respect. Een belangrijke volgende stap is de oprichting van het ‘Centre for Teaching and Learning’, dat de toewijding van ROC Nijmegen aan levenslang leren en professionele ontwikkeling verder zal versterken.

Lees hier het volledige artikel over de verbeterde gesprekscyclus op de website van Direction.

Wil  je meer weten over de maatwerktrainingen rond het verbeteren van de gesprekscyclus en het voeren van goede ontwikkelgesprekken? Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979) voor de mogelijkheden.

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Bureau Raad voor de Rechtspraak
hands on informatie management
Allerzorg
Wereldhave
DNB
Ten Brinke
Brandweer Gooi en Vechtstreek
Eigen Haard