Feedforward Zorgrapport: Analyse van kwaliteiten en ontwikkelingspotentieel in de zorgsector

In dit feedforward zorgrapport onderzoeken we kwaliteiten en ontwikkelingspotentieel in de zorgsector. De zorgsector staat voor een reeks uitdagingen die een beroep doen op specifieke kwaliteiten van zorgprofessionals. Onze 360° breinvriendelijke feedforward analyse™ heeft de kwaliteiten binnen de zorgsector op basis van 3064 respondenten bij 211 zorgmedewerkers en -managers in Nederland onder de loep genomen. Het doel is om het ontwikkelingspotentieel binnen de zorgsector te ontdekken en te richten.

Naast dit rapport hebben we ook een rapport geschreven over de onderwijssector.

Uitdagingen en benodigde kwaliteitenFeedforward rapport - Analyse van Kwaliteiten en Ontwikkelingspotentieel in de Zorgsector

De zorgsector staat voor diverse uitdagingen zoals personeelstekort, vergrijzing, samenwerking en coördinatie van zorg, technologische ontwikkelingen en beheersing van zorgkosten. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn bepaalde kwaliteiten essentieel. Deze variëren van deskundigheid en flexibiliteit tot creativiteit, probleemoplossend vermogen, digitale vaardigheden en sterke leiderschaps- en personeelsmanagementvaardigheden.

Top 10 kwaliteiten binnen de zorgsector

Onze analyse toont aan dat de top 10 kwaliteiten van managers en medewerkers binnen de zorgsector positief bijdragen aan het effectief kunnen omgaan met de uitdagingen. Deze kwaliteiten vormen een essentieel kompas voor zorgprofessionals om doeltreffend te blijven handelen.

Ontwikkelpunten binnen de zorg

Naast de top 10 zijn er kwaliteiten die wel aanwezig zijn maar extra aandacht behoeven. Deze kwaliteiten zijn cruciaal voor het aanpakken van de specifieke uitdagingen in de zorgsector.

De toekomst van de zorg hangt af van hoe goed zorginstellingen in staat zijn om de aanwezige kwaliteiten te benutten en verder te ontwikkelen. Na het lezen van dit rapport, is de vraag: op welke kwaliteiten gaan jij, je team en je organisatie extra aandacht zetten om de uitdagingen aan te gaan?

Voor diepgaande inzichten en gedetailleerde conclusies en aanbevelingen nodigen we je uit om het volledige rapport kosteloos te downloaden via deze link. En deel het rapport met collega’s in de zorgsector.

Neem voor vragen contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979).

 


Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. De belangrijkst uitdagingen binnen de zorgsector
  3. Benodigde kwaliteiten om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden
  4. Top 10 kwaliteiten binnen de zorgsector
  5. Hoe dragen deze kwaliteiten bij aan het succesvol aanpakken van de uitdagingen?
  6. Er is nog meer nodig
  7. Ontwikkelpunten binnen de zorg
  8. Ontwikkel en versterk deze kwaliteiten nog meer
  9. Conclusie

Bijlagen

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
SVB
St Jansdal
COC Nederland
DNB
Eigen Haard
RAVO
Bouter Group
Brandweer Gooi en Vechtstreek