Het belang van feedforward communicatie bij Hecht

Binnen Hecht is een cultuur van open en feedforward communicatie cruciaal, net zoals bij elke andere organisatie. Daniëlle Bimmel, die mede verantwoordelijk is voor teamontwikkeling, deelt hoe de groei en diversiteit binnen hun communicatieteam uitdagingen op het gebied van communicatie creëerden. Uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek bleek een duidelijke behoefte aan verbetering in feedback en aanspreekcultuur. De gekozen training, gericht op feedforward communicatie, hielp om obstakels te overwinnen en constructieve feedback te geven. Tijdens een terugkomdag werden de vaardigheden verder verfijnd, wat resulteerde in een inclusieve en open dialoog waarin alle meningen en inzichten worden gewaardeerd. Dit verbeterde de interne communicatie en samenwerking binnen het team aanzienlijk.Het belang van feedforward communicatie bij Hecht

Bij Hecht, een organisatie gericht op de gezondheid en veiligheid van inwoners in Hollands Midden, speelt effectieve communicatie een centrale rol. Daniëlle Bimmel, mede verantwoordelijk voor teamontwikkeling binnen de communicatieafdeling, legt uit hoe ze de aanspreekcultuur en het geven van feedforward binnen het team hebben bevorderd. De diversiteit en groei binnen het team brachten uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van feedback en aanspreken. Na een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) werd duidelijk dat er behoefte was aan een meer open en positieve aanspreekcultuur.

Om deze uitdagingen aan te pakken, werd een training geïntroduceerd die gericht was op het verbeteren van de aanspreekcultuur en het geven van constructieve feedforward. De training, uitgevoerd door Muriel Schrikkema, combineerde theorie met praktische oefeningen. Deelnemers leerden eerst de principes van feedforward communicatie en oefenden vervolgens met het geven van constructieve feedback. Dit hielp om een cultuur van openheid en inclusiviteit te bevorderen.

De training werd gevolgd door een terugkomdag, zes weken later, waar de teamleden hun nieuw aangeleerde vaardigheden verder konden aanscherpen. Deze sessie bood gelegenheid om ervaringen te delen, uitdagingen te bespreken en de nieuwe vaardigheden toe te passen in dagelijkse situaties. Een voorbeeld hiervan is het concept van “visjes hengelen”, waarbij teamleden actief non-verbaal gedrag signaleren en collega’s uitnodigen om hun gedachten te delen, wat de dialoog inclusiever maakt.

De positieve effecten van de training waren duidelijk zichtbaar binnen het team, wat leidde tot betere feedforward communicatie, meer vertrouwen en verbeterde samenwerking. De focus op continue ontwikkeling en het herhalen van trainingen zal ervoor zorgen dat de positieve veranderingen diepgeworteld raken in de dagelijkse werkcultuur, waardoor het team als een high-performance team kan blijven functioneren.

Klik hier voor een link naar de Direction website, voor het volledige artikel rond een positieve aanspreekcultuur binnen Hecht.

Wil  je met je collega’s ook bouwen aan een open en positieve aanspreekcultuur? Onze maatwerktrainingen kunnen je daarbij helpen. Neem dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979) voor de mogelijkheden.

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Bouter Group
RTL Nederland
Pwc
ABN Amro
kl logo
St Jansdal
Ten Brinke
Wageningen University & Research