Samenwerken in corona-tijden

Om veranderingen te laten slagen is zowel een ‘shift in mindset’ op individueel- als organisatieniveau nodig.

Bij een zorginstelling zijn we het afgelopen jaar met het MT en directie bezig geweest om de samenwerking te verbeteren. We keken naar wat al goed ging en wat nodig was om zowel de samenwerkings-mindset op individueel- als organisatieniveau op elkaar af te stemmen. Het vroeg om effectieve gewoontes te behouden en nieuwe gewoontes te creëren (met bijbehorend gedrag) en zo de verandering in samenwerking duurzaam te verbeteren. Geen trucje en korte termijn oplossing, maar een duurzaam effectievere samenwerking.

We waren erg blij met het spontane bericht dat we ontvingen:

“Ik ben trots op de manier waarop wij omgaan met alle nieuwe uitdagingen. We hadden in no time een Corona afdeling geregeld. En ook de ‘gewone’ zorg loopt door. Zo goed dat we het afgelopen jaar geïnvesteerd hebben in de onderlinge samenwerking! Dat heeft zich nu dubbel en dwars terugbetaald. De inspiratie, training en begeleiding van Muriel Schrikkema heeft ons echt veel goeds gebracht!”
Arts en projectmanager – Zorginstelling

 

Wil je meer weten over onze programma’s (online en/of klassikaal)? Neem dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Ten Brinke
Wageningen University & Research
Blick
Pwc
Actor
COC Nederland
Bureau Raad voor de Rechtspraak
Eigen Haard