INTERVIEW: Van feedforward leren we echt beter presteren

Vandaag is een Q&A interview met Muriel Schrikkema over Feedforward in Leiderschap verschenen op de website van Managementboek.nl. Hieronder enkele stukjes uit het interview:

“Feedback geef je eigenlijk maar met één reden: om iemand te leren om dingen anders te doen. Als je werkelijk wil dat die boodschap aankomt, dat mensen je woorden niet alleen aanhoren, maar er echt mee gaan werken, dan is een positieve insteek effectiever.”

Klik-hier-voor-Feedforward-in-Leiderschap

“Een opmerking als ‘je bent vast een vriendelijke vrouw, maar wat een onzin verkoop je’ begrijpt het brein niet goed, want wat heeft ‘misschien vriendelijk zijn’ met ‘onzin vertellen’ te maken? Maar als je zegt: ‘wat een enthousiaste boodschap heb je daar, en als je wat langzamer praat dan komt die nog beter over’, dan weet ik wat me te doen staat.”

“Wanneer teamresultaten achterblijven begint feedforward met te reflecteren op de drie ingrediënten voor teamsucces. Om te beginnen moet je je afvragen of het gemeenschappelijke doel wel duidelijk is. Leiders nemen dat vaak voor vanzelfsprekend aan, maar voor medewerkers is dat niet altijd het geval, zeker niet in onrustige of onzekere tijden. Het is ook belangrijk om dat doel door te vertalen in verschillende rollen en gedragingen. Want anders beweeg je misschien wel snel, maar gaat iedereen een andere kant uit.”

“Ieder mens wil gezien en gehoord worden, en online lijkt dat soms wat lastiger vorm te geven. Toch is het belangrijk om je daar voor in te blijven zetten. Want als je het niet doet, ben je straks veel meer tijd kwijt om iedereen weer aan te laten haken.”

Klik hier voor het gehele interview!

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
ABN Amro
Actor
Allerzorg
Vesteda
Human Total Care
Brandweer Gooi en Vechtstreek
SVB
RVO