De Sterke Punten Challenge winnaar: Gasunie met feedforward als onderdeel van Performance cyclus

De NSvP (Nederlandse Stichting voor Psychotechniek) organiseert jaarlijks een challenge om vernieuwing op het vakgebied van mens en werk te stimuleren. Een van de vijf winnaars is de Feedforward analyse in de performance cyclus (Gasunie, Direction)

Hieronder een kort stukje over het initiatief:

Feedforward analyse als onderdeel van Performance cyclus

Deze aanpak is tot stand gekomen op initiatief van een groep medewerkers van de Gasunie zelf, die een beoordelingsmethodiek willen ontwikkelen die “samen leren” stimuleert. In een pilot binnen een afdeling willen zij uitvinden op welke manier Feedforward, als onderdeel van een sterke punten benadering, te integreren is in de bestaande beoordelingscyclus. Nu wordt er nog veel gekeken naar het verleden en is er weinig aandacht voor de toekomst. De gedachte is dat Feedforward veel effectiever werkt als je je richt op je eigen talenten en die van je collega’s. Bij een positieve evaluatie kan een bredere implementatie van de aanpak opgepakt worden door de HR-afdeling. Interessant is dat de medewerkers zelf hier een pilot voorstellen en de vernieuwing willen inzetten.

In een eerder interview geeft Janneke Hermes van de Gasunie al iets meer uitleg over de aanpak. Steeds meer organisaties willen een alternatief voor de huidige functioneringsgesprekken. Een alternatief dat wel werkt. Van persoonlijke evaluatie naar ondersteuning van de ontwikkeling. Van functioneringsgesprekken naar ontwikkelgesprekken.

Meer weten? We helpen u graag verder!

Tabijn
Actor
Wereldhave
RAVO
Heineken
kl logo