Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

Bouw aan een continue feedforward-cultuur, waarin iedereen bijdraagt vanuit eigen kwaliteiten!

Download onze nieuwste publicatie: Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek.Download: Van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een beter alternatief voor de jaarlijkse functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek, POP-gesprek, beoordelingscyclus, performance management cyclus (of hoe je deze olifant op kantoor ook wilt noemen). Een alternatief die door managers én medewerkers als inspirerend wordt ervaren. Die écht bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de werknemers en leidinggevenden in hun rol en daarmee aan het succes van het team en de organisatie. Organisaties die op zoek zijn naar alternatieven voor het huidige functioneringsgesprek, komen erachter dat het veranderen van functioneringsgesprekken door alleen het introduceren van een App niet voldoende is.

Hoe dan wel?

Binnen Direction ondersteunen wij al jaren profit-, non-profit en overheidsorganisaties bij de transitie: om van functioneringsgesprek te groeien naar continue feedforward-gesprek. Dit doen wij met een wetenschappelijk onderbouwde feedforward methode.

Een inspirerende aanpak die écht werkt. De persoonlijke kwaliteiten waarmee managers en medewerkers bijdragen aan het succes van het team/organisatie worden optimaal benut. Én daarnaast worden ontwikkeling en groei op die kwaliteiten die belangrijk zijn voor de eigen functie/rol/taak, maar nog minder zichtbaar zijn, gestimuleerd en concreet gemaakt.

Voordelen van functioneringsgesprek naar feedforward-gesprek

Stel dat we elkaar consistent feedforward zouden geven en hierdoor niet-effectief gedrag van de werkplek kunnen verbannen, wat zouden de voordelen zijn? Volgens onderzoek van Gytha Heins , op basis van een analyse van 500 Nederlandse managers en medewerkers, zouden we:

  • 28 procent productiever worden;
  • 12,5 procent meer omzet behalen;
  • 16 procent lagere kosten;
  • 15 proces verlaging van het ziekteverzuim;
  • 11 procent verhoging van de omzet.

De zes stappen om van functioneringsgesprek te groeien naar feedforward-gesprek beschrijven wij in deze publicatie. We bespreken waarom onze hersenen ‘blij’ worden van feedforward. Ook geven we je inzicht in de wetenschappelijk gevalideerde kwaliteiten waarmee je positieve feedforward-gesprekken kan verdiepen. We hopen hiermee ook jou en je collega’s te inspireren om feedforward-gesprekken te gaan voeren binnen jouw organisatie(-onderdeel).

Naast deze publicatie verzorgen wij binnen veel organisaties programma’s om te groeien van functioneringsgesprekken naar feedforward-gesprekken. Neem voor meer informatie contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (035-6037979).

Nederlandse Gasunie
Blick
Vesteda
NWO
Universiteit Utrecht
Bouter Group