AstraZeneca Nijmegen en het belang van feedforward in leiderschapsontwikkeling

Bij AstraZeneca Nijmegen is feedforward essentieel voor leiderschapsontwikkeling. Patty Scholten, HR Site Lead en lid van het managementteam (MT), speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van managers en medewerkers met strategieën gebaseerd op haar ervaring bij Wageningen University & Research (WUR).

“Muriel heb ik ingehuurd vanwege mijn positieve ervaringen met haar bij WUR. Haar directe en nuchtere communicatiestijl past perfect bij onze organisatie. Haar focus op feedforward communicatie was essentieel voor onze leiderschapsverbetering,” aldus Patty.

Leiderschapsstructuur en feedforward

De leiderschapsstructuur bij AstraZeneca bestaat uit verschillende niveaus, met het managementteam (MT) als centraalAstraZeneca Nijmegen en de kracht van feedforward in leiderschapsontwikkeling punt. De organisatieontwikkeling bevordert vaak experts naar leidinggevende functies, wat een cultuur van continue groei bevordert. De Learning & Development (L&D) cyclus bij AstraZeneca draait om feedforward en is opgedeeld in vier kwartalen, elk met een specifiek thema zoals vertrouwen, psychologische veiligheid, verantwoordelijkheid en effectieve communicatie.

“We starten elk kwartaal met een kick-off voor alle leidinggevenden, gericht op teambuilding en nieuwe vaardigheden. Daarna integreren we het thema in onze dagelijkse praktijk,” zegt Patty.

Implementatie en resultaten van feedforward

Het door Muriel Schrikkema ontwikkelde feedforward programma richt zich op positieve en constructieve feedback, wat cruciaal is voor de groei van managers en medewerkers.

“Het feedforward programma helpt zowel managers als medewerkers om te groeien. Tijdens workshops geven deelnemers elkaar feedforward, wat leidt tot een positieve benadering van kritiek,” vertelt Patty. Feedforward is ingebed in dagelijkse routines zoals dag-starts, onderdeel van de Lean-methodiek, waardoor het een vast onderdeel van de cultuur wordt.

De impact is zichtbaar: verbeterde samenwerking en communicatie binnen teams. “Medewerkers zien feedback nu als een kans om te groeien, wat heeft geleid tot een positievere werkcultuur,” aldus Patty. Patty Scholten is optimistisch over de toekomst. “We blijven zoeken naar manieren om ons verder te verbeteren en de geleerde vaardigheden consistent toe te passen in ons dagelijks werk,” concludeert Patty.

Lees het originele artikel ‘Leiderschapsontwikkeling en feedforward bij AstraZeneca Nijmegen’ op de website van Direction.

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Qirion
Aventus
RTL Nederland
NWO
Eigen Haard
Nederlandse Gasunie
Brandweer Gooi en Vechtstreek
Merem