Maurice van Muiden – feedforward ontwikkelt je als leider én als mens

Maurice van Muiden besloot om een persoonlijk ontwikkeltraject te volgen toen hij op een belangrijk punt stond in zijn carrière. Van gastheer was hij geëvolueerd naar een leidinggevende functie (zaalchef) om uiteindelijk door te groeien naar de functie van bedrijfsleider bij Palace Casino’s. “feedforward reikte mij op dat moment enkele belangrijke tools aan om te leren omgaan met een heel nieuw team van mensen. Maar niet alleen daarmee. Ook met alle facetten waarmee je te maken krijgt als bedrijfsleider. Hierbij denk ik aan coaching, leiderschap, de band die je hebt met je personeel enerzijds en met je meerdere anderzijds”.

Geen jaknikker meer

Sinds dat persoonlijk ontwikkeltraject kan ik zeggen dat ik niet langer meer een jaknikker ben. Ik communiceer nu meer en beter naar mijn leidinggevende toe. Dat was vroeger niet het geval. Toen ik 4 jaar geleden leider werd, vond ik alles prima zoals het was. Ik dacht er verder niet bij na. Nu bied ik weerwoord, als ik dat nodig vind, op een vriendelijke respectvolle wijze. Stel dat er iets gebeurt, waarbij ik me niet zo prettig voel, dan denk ik eerst na. Vervolgens win ik wat tijd. En ten slotte geef ik mijn mening. Vanuit een positieve insteek geef ik eerst terug wat ik waardeer en geef vervolgens wel degelijk duidelijk en direct aan hoe het beter kan. Daar zou ik vroeger nooit in geslaagd zijn. feedforward heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben”.

Lees de gehele case op de website van Direction!

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Brandweer Gooi en Vechtstreek
RVO
Blick
St Jansdal
RTL Nederland
Nederlandse Gasunie
Eigen Haard
Bureau Raad voor de Rechtspraak