effectieve change- en verbeterprogramma’s

Op McKinsey Insights stellen Gary Hamel en Michele Zanini dat ‘change platform’ in plaats van ‘change programs’ organisaties echt helpen verbeteren. Het succes van veel ‘change programs’ is namelijk erg klein. Onder andere John Kotter van Harvard concludeerde eerder al dat 70% van dergelijke grootse veranderoperaties weinig tot niets effectieve change- en verbeterprogramma’stot gevolg heeft.

Wat nodig is, is een veranderplatform dat individuen aanmoedigt om aanzienlijke uitdagingen aan te pakken, persoonlijke verantwoordelijkheid te pakken, eerlijke en openhartige discussies aanjaagt en een gemeenschappelijke visie op lastiger obstakels ontwikkelt. Een ontwikkelingsgericht en groei georiënteerd positief platform. Feedforward helpt de positieve dialoog te voeren en daadwerkelijk over te gaan tot actie en verbeteren.

 

“Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien.
Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!”
RENÉE-ANDRÉE KOORNSTRA – Head FOM Central Personnel FOM

Meer weten? We helpen u graag verder!

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Eigen Haard
Ten Brinke
COC Nederland
DNB
Actor
Wereldhave
Allerzorg
Bureau Raad voor de Rechtspraak