Top 10 kwaliteiten van leidinggevenden: ook jouw top 10?

Bij de publicatie van dit artikel hebben meer dan 11.000 respondenten kwaliteiten geselecteerd die 870 Nederlandse leidinggevenden en medewerkers in meer en mindere mate laten zien volgens hen. Dit is gedaan met behulp van de 360° feedforward analyse™ software. De feedforward analyse™ brengt 48 essentiële kwaliteiten in kaart voor ‘succesvol persoonlijk leiderschap c.q. functioneren’.

top 10 kwaliteiten van leidinggevenden

Hierbij welgemeende positieve feedback. Hoewel jij natuurlijk niet de gemiddelde leidinggevende bent, kan ik toch al veel over jou zeggen. Zonder je gezien of ontmoet te hebben. Ik weet namelijk uit de honderden feedforward analyses™ die we hebben gedaan, dat ook jij vele waardevolle eigenschappen bezit. Effectieve kwaliteiten, omdat ze bijdragen aan het bouwen aan het succes van jouw team en organisatie. Van alle deelnemers aan de feedforward analyse™ is er niet één waar geen enkele kwaliteit is geselecteerd. Van de 48 kwaliteiten in totaal worden er gemiddeld 41 toegewezen aan de individuele deelnemers. Kwaliteiten die al worden gezien bij de deelnemer door de respondenten. Ook jij zet dus al kwaliteiten in die essentieel zijn voor het bouwen aan een succesvol team!

De gemiddelde top 10 kwaliteiten van leidinggevenden: ook jouw top 10?

Hieronder de top 10 kwaliteiten (van de 48) van honderden Nederlandse leidinggevenden (geselecteerd door duizenden respondenten) die deel hebben genomen aan de feedforward analyse™. Jouw persoonlijke top 10 zal ongetwijfeld afwijken. Er kan ook best een overlap zijn.

  1. Is te vertrouwen / eerlijk
  2. Toon eigenaarschap
  3. Is mensgericht en stelt vragen
  4. Is gericht op resultaat
  5. Heeft passie / positieve ambitie
  6. Doet wat hij/zij zegt en zegt wat hij/zij doet
  7. Heeft focus
  8. Heeft humor
  9. Is zelfverzekerd
  10. Toont daadkracht

WOW wat een mooie kwaliteiten! Wat betekent dit nou voor jou als leidinggevenden die ongeveer dezelfde kwaliteiten met nadruk zichtbaar maakt? Ik zou zeggen: Een mens- en resultaat gedreven leidinggevende, die verantwoordelijkheid neemt en daadkracht toont op ‘luchtige’ wijze en zeer vertrouwd wordt door zijn/haar omgeving.

Een prachtig profiel! Daar zitten al heel veel kwaliteiten in die hard nodig zijn om je team te ondersteunen in het realiseren van optimale resultaten.Top 10 kwaliteiten op basis van de feedforward analyse

Een feedforward rapportage / profiel is nooit goed of fout. Om echt het beste uit je team te halen zijn meerdere en een bepaalde combinatie van kwaliteiten belangrijk vanuit jouw rol als leidinggevende. En als je sommige kwaliteiten niet vooraan hebt staan in je profiel, dat je je er bewust van wordt deze beter te gaan benutten in bepaalde situaties en/of deze eerder te betrekken bij anderen.

Er gaat dus al best veel goed. Ook binnen jouw team. Om nog meer uit je team te kunnen halen is het belangrijk om allereerst bewust te kijken naar je team, jullie gewoontes en de signalen die er mogelijk op duiden dat ook jij nog niet het maximale uit jouw team haalt.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Wereldhave
Wageningen University & Research
Bouter Group
Aventus
DNB
Tabijn
COC Nederland
Allerzorg