Bedankt voor het invullen van de feedforward analyse!

Beste feedforward respondent,

Heel graag willen we je bedanken voor het invullen van de feedforward analyse™. Op basis van alle respondenten zal de feedforward rapportage Managementboek Feedforward in Leiderschapworden opgemaakt.

Ter inspiratie en als dank voor het invullen hebben we hieronder enkele gratis eBoeken en artikelen opgenomen. Feedforward is ook de basis van het inspirerende managementboek ‘Feedforward in Leiderschap’:

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond feedforward, leiderschap- en teamontwikkeling, hoe feedforward de continue dialoog en open aanspreekcultuur versterkt, diversiteit & inclusie en High Performance Teams en Organisaties?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!


Hieronder een korte uitleg over feedforward:

Je krijgt een concreet beeld. Hoe zie ik mezelf? Ken ik mezelf wel goed genoeg? En hoe kom ik over ten opzichte van anderen? Bovendien is het empirisch bewezen: feedforward draagt bij aan effectief leiderschap.

Sylvia The-McArthur

Group HR Director Loyens & Loeff

Dit is heel stimulerend. Het geeft aan waar je wat te winnen hebt en in kunt groeien. Na het terugkoppelgesprek geloof ik er ook echt in dat me dat lukt!

Renée-Andrée Koornstra

Head FOM Central Personnel FOM

Als mensen in staat zijn te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten, gaan ze vanzelf aan hun verbeterpunten werken.

Caroline Versprille

Directeur - SBO de Bouwsteen en Bouwsteen Expertise

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Universiteit Utrecht
Aventus
Eigen Haard
SVB
ABN Amro
Blick
hands on informatie management
Wageningen University & Research