Bedankt voor het invullen van de feedforward analyse!

Beste feedforward respondent,

Heel graag willen we je bedanken voor het invullen van de feedforward analyse™. Op basis van alle respondenten zal de feedforward rapportage Managementboek Feedforward in Leiderschapworden opgemaakt.

Ter inspiratie en als dank voor het invullen hebben we hieronder enkele gratis eBoeken en artikelen opgenomen. Feedforward is ook de basis van het inspirerende managementboek ‘Feedforward in Leiderschap’:

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond feedforward, leiderschap- en teamontwikkeling, hoe je ambities waarmaakt, diversiteit & inclusie en High Performance Teams en Organisaties?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!


Hieronder een korte uitleg over feedforward:

We richten ons nu op een gemeenschappelijk doel. Waarom doen we iets? En vanuit dat gemeenschappelijke doel gaan we kijken wat er nodig is. Wat het meest impact heeft. En welke kwaliteiten we hiervoor het meest nodig hebben.

Hetty Birkhoff

voormalig L&D manager RTL Nederland

Bedankt voor het fijne gesprek waarin ik inzicht heb gekregen in welke kwaliteiten ik al benut en welke ik nog verder kan ontwikkelen. Ik gun iedereen een soortgelijke ervaring en raad deze methode dan ook van harte aan. Het is een enorme boost voor je zelfvertrouwen!

Debbe van der Hoek

Scrum Master & Change Agent - Sanquin

Bij feedforward gaat het niet zozeer om feedback of om verschillende types en karakters van personen, maar eerder om ieders persoonlijke kwaliteiten.

Roel Kramer

voormalig Algemeen Directeur Sociaal, Gemeente Maastricht (nu Regiodirecteur Koraal)

Feedforward in Leiderschap

Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren!

Het beste uit jezelf halen. En uit je team. Natuurlijk wil je dat, maar zo makkelijk is dat niet. Waar focus je als leidinggevende op? Als leidinggevende kun je wel wat Feedforward in Leiderschap gebruiken. Het geeft jou en je collega’s houvast. Dé brandstof om jezelf en je team positief te blijven ontwikkelen en de doelen met nog meer focus te realiseren. Want die brandstof, dat is feedforward.

In het boek ontdek je wat je al goed doet en hoe je die kwaliteiten kunt gebruiken om het (nog) beter te doen. Het boek laat je reflecteren de 3 belangrijkste ingrediënten voor teamsucces: gemeenschappelijke DOELEN, COMMITMENT van iedereen en ACTIES die worden volgehouden.

Meer Koop nu
Brandweer Gooi en Vechtstreek
Vesteda
kl logo
hands on informatie management
ABN Amro
SVB
Universiteit Utrecht
NWO